2013-05-10 18:23:05• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb viharos EKE-találkozó

Újabb viharos megbeszélésen találkoztak egymással a Túr Menti Védett Területeket kezelő Erdélyi Kárpát Egyesület és a területet birtokló polgármesteri hivatalok, jogi- és fizikai személyek képviselői. A természetvédők igyekeznek bevonni a menedzsmenttervbe az érintetteket.

„Ismételten igyekeztünk megértetni az érintettekkel, hogy nem mi döntöttünk a terültek határairól, és értelemszerűen nem is változtathatunk a már kijelölt területek nagyságán és azon, hogy ez éppen hová is esik. Mi csak adminisztráljuk a területeket", mondta Márk-Nagy János, az EKE szatmári elnöke.

A viharos kezdés után idővel csillapodtak a kedélyek, ekkor az EKE vezetői elmondhatták, hogy június 15-ig el kell készíteniük egy menedzsmenttervet, addig pedig lehetőséget szeretnének biztosítani az érintett feleknek, polgármestereknek arra, hogy javaslatokkal éljenek.

A menedzsmenttervnek a Túr Menti Védett Területek következő tíz évét kell megszabnia a védett fajok és élőhelyek valamint közigazgatási, jogi, gazdasági, szociális kérdésekben. A tervet az EKE a brassói ProPark Védett Övezetek Egyesületének segítségével készíti, utóbbi egyesület munkatársa, Stanciu Erika pedig a pénteki megbeszélés moderálását is vállalta.

Közel egy hónappal ezelőtt Eugeniu Avram közvetítésével már találkozott egymással a két fél. Akkor néhány polgármester és Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke heves össztűzet indított az egyesület ellen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: